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Aultre coppie
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Table des chapitres
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Et premierement. De harenc. Premier chapitre
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Des macquereaulx et autres poissons de mer telz qu’ilz soient, fraiz ou sallés
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De poisson d’eaue doulce
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De pelleterie
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De la coustume des choses qui s’acquictent par le poix
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Des fruitages
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De cuyr, feutre, bazenne, cordouen et peaux de veel
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De la moueson des vins et aussy de la coustume, et des autres choses qui ce acquictent par mesure
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Des marchandises et des nefz, et quelle coustume ilz doibvent
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Comme les choses communes s’aquictent
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De la coustume de desliage que l’en appelle le desliage Sainct Andrieu
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Des choses et des personnes franches
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Des citez, lieux, villes et les fiefz qui sont francz
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Du barraige et des tourteaulx
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La coustume des quattre piedz
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Des porcz qui vont au pasnage
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La coustume de bled, orge, advoyne et telz choses
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Ce que les personnes d’Eglise prengnent sur la viconté
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La coustume du sel
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De ceulx qui viennent de nouvel demourer en la ville de Rouen
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Des marchandises qui pevent estre mises a couvert
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De vendre hors de la banlieue
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De cil qui pert son merel
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De coustumiers plaidans en la viconté
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Comme les mariniers et batteliers pevent arrester dedens leur bort pour leurs sallaires
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De forfaictures
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De prendre congié aux vicontes
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De cil qui afferme autre chose estre sienne et aprez il est trouvé le contraire
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De la franchise que les cytoyens de Rouen ont en la viconté
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Combien la jurisdition de la viconté de l’eaue s’estend
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De l’office des bouteilliers
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Des marchandises achaptees en compaignie
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De l’acquict de la marchandise portee a col
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Des plaintifz qui ne sont pas tenuz païer les destroyes
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La coustume du pain
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La coustume du woyde
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Des fardeaulx allans par eaue
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De fil linge et lange venant par eaue
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De ceulx qui ne sont pas tenuz de païer sallaire aux sergens ne ung denier pour tonnel
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Des vins, bledz, pain et autres choses donnees en omosne.
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La coustume de la carie
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De l’homme mort pesché en Sayne
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Des amendes et forfaictures en quoy les barriers ont part
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La coustume des escuelles, pichiers, boisseaux et seilles
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De l’office des bremens
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La coustume des charettes, chevaulx, widz et chargés, passans par la ville
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La mueson et la coustume des vins
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La coustume d’un avoir de poids
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Table des chapitres

Apparat critique
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Pour citer cette page : Laboratoire de textes Norécrit,
Coutumes de la vicomté de l'eau de Rouen (BM Rouen, Y 112 - 1509)« La coustume de la carie », état d’établissement du texte annoté par Laure Cébe, sous la responsabilité de Laurence Jean-Marie, consulté le . [En ligne : ]
La coustume de la carieet poulleteryeet poulleterye ajouté après ce mot B.
Une coustume est que l’en appelle la carie et poulleterie, qui est pour une somme d’oeufz, de fourmaige, de poullaillerie, d’oiseaux, aigneaux, chevreaux et telz choses venans ou allans par eaue ou par terre, l’en en paie pour chacune somme i d.
Apparat :
(bx) et poulleterye ajouté après ce mot B.
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